nuffnang ads

Nov 29, 2010

cerita kanak kanak 1

bila dikenang semula waktu tu, aku lah jaguh, aku yg paling hebat, aku yg paling menyerlah. timetable aku memang padat waktu tu, pagi petang siang malam sibuk. haha. *sungguh aku rindu!
waktu tu memang semua benda nk cuba,bila pagi sekolah monyok, tak ada yg best langsung, kalau boleh hari hari nk ponteng tapi bila petang jom kawan kawan kita buat itu buat ini.

pukul 3 petang seluar masing masing berbunyi bunyi, ting ting. okay hari ini bawa 10 je. *confident habis ni. pung pang pung pang, guli dah penuh poket. tengok aku punya, paling banyak taw. eh jam dah pukul 5 jom pergi padang.

"okay siapa sampai padang dulu dia menang," maka berlumba lumba lah. kereta saga pon kalah bila kami lumba basikal. bila nk main bola, semua akan ckp macam ni, "eh wan aku nk team kau, wan kau masuk team aku jom," *dengan bangganya aku akan akan jawab ye, ye..haha

bila maghrib, semua 1 saf panjang barisan paling belakang sekali dekat masjid tu, siap main cuit cuit lagi, ada yg terkentut. kami pergi masjid tu pon alasan je sebenarnya, yela lepas dah habis maghrib kami dah plan nk merayap rayap. sorry mak abah, kami kan budak budak lagi :)

"malam ni main polis entry jom," lari lintang pukang 1 kampung kecoh. memang waktu tu kami lah penyeri malam malam penduduk kampung tu. orang ckp malam malam jgn main dekat pokok pisang ada hantu tapi kami apa peduli. kalau ada pokok strawbery pon kami redah je.

balik rumah dah pukul 10, baju tu dah tak macam baju, dengan kotornya, bau peluhnya, yela masa umur 10, 11 tahun kami mana pakai deodorant ke apa. masuk rumah je cepat cepat tukar baju. selamba buat muka tak bersalah. buku tak susun lagi? ah bawak je semua buku pergi sekolah, macam lah belajar sangat. balik balik tambah tolak bahagi darab. kadang kadang buat karangan. benci kot.

*kan indah kalau macam ni je selalu tak payah fikir pasal orang lain, girlfriend pon tak ada lagi. kat dalam otak ni tahu 1 benda je "HAPPY"

bersambung....................................

p/s: awk mungkin milik saya dan sy juga mungkin milik awk, sama sama lah kita berdoa ye :)

4 comments:

  1. ko pon main guli,,,,peh kalau lawan ngn aku mesti ko kalah ni,,
    btw,,mmg best zaman budak2 ni,,,,happy je,,

    ReplyDelete
  2. haha guli aku dulu 1 beg sekolah kot, penuh! best gle tapi aku x cte abes lg. wait for part 2 ok :)

    ReplyDelete
  3. haha,,,yeke,,kira hebat la ni,,aku lg banyak 3 botol beb,,,haha,,
    ok aq tggu part 2 plak,,,
    :)

    ReplyDelete
  4. pmpuan pon maen guli kn..huhu.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...